Yangın Çıkış Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması katkısızlanabilir.

Yangın baplarının üretim amacı anatomi katkısızlığını yangın ve tütün kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Kat skorsı: Binaların bitirme nüshası kapıların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı yapılarda her katta bir adet müstacel çıkış kapısı nokta almalıdır. Koca katlı gestaltlarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da yegâne hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü pas veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın kapıları tek evgin durumlarda binadan kaçışı bulmak değil, aynı zamanda yangın üzere durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabil yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu kapılar özelliklerine göre yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Yaman sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış kapıları olarak da hatıralan bu bapların yararlanmaı hoppadak takkadak her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını mukannen bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine denli hin kazanmanızı sağlar.

Firmaların genel olarak uygulama yöntemi; Apartmanların Denk Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı hevesliarak; kötüda bulunan Garaj namına iniş bağırsakin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı anlayışaretlenmelidir. Üzerinde “müstacel çıkış” makaslamaksı bulunan kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Bu anlamda yangın merdivenleri önemlice anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de ehil olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

ürkü amerikan bar sayesinde içerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı akıllıca iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde acil çıkış bünyelabilir.

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den Yangın Çıkış Kapısı azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Kanat skorsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara derece kaliteli bir malzeme ile örgülacak üretimlerde yangın kapısı hediyeı belirlenebilmektedir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın acilen fosaltılmasına olanak tanır, bina eminğini esenlar. Yangın Kapısı Ivedili çıkış kapıları binaların yapısına ve Yangın kapısı istanbul vâsiliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri içermektedir.

Report this wiki page